4 dingen op te letten bij het afsluiten van je eerste zakelijke lening

4 dingen op te letten bij het afsluiten van je eerste zakelijke lening

Groeit uw bedrijf sneller dan uw cashflow kan bijbenen? Of hebt u financiering nodig om uw nieuwe onderneming van start te laten gaan? Zo ja, dan is het misschien tijd om na te denken over het krijgen van uw eerste zakelijke lening, eventueel zonder BKR, maar hoe kun je een lening zonder bkr registratie afsluiten?

In 2018 zocht 43% van de eigenaren van kleine bedrijven een zakelijke lening, maar minder dan de helft ontving het volledige bedrag waarvoor ze een lening aanvroegen. U kunt uw kansen om te worden goedgekeurd voor een lening – en eventuele financieringstekorten te voorkomen – verbeteren door van tevoren de juiste basis te leggen. Deze tips kunnen u helpen bij de voorbereiding van het aanvragen (en hopelijk, het kwalificeren) van uw eerste zakelijke lening.

1. Maak duidelijk waarom u een lening nodig hebt

Deze belangrijke stap wilt u niet overslaan.

Denk na over je doel of doel voor het krijgen van een zakelijke lening. Misschien start u een nieuw bedrijf of laat u een bestaand bedrijf groeien. Of u koopt een belangrijk stuk gereedschap, herfinanciert een bestaande bedrijfsschuld of dekt uw dagelijkse bedrijfskosten.

Het is belangrijk na te gaan waarom u een bedrijfslening wenst, omdat u dan weet hoeveel u moet lenen, welk type lening het best geschikt is voor uw doeleinden en of een lening de beste financieringsoptie is.

2. Zoek uit wat u kunt lenen

Een bedrijfslening is schuldfinanciering, wat betekent dat u het na verloop van tijd en met rente zult moeten terugbetalen. Uw geschatte lening betalingen moeten betaalbaar zijn voor uw bedrijf; anders zou u uw cashflow onnodig onder druk kunnen zetten. In sommige gevallen zou 1500 euro lenen zonder bkr een goede oplossing zijn om de cashflow op peil te houden.

Met de talrijke calculators voor bedrijfsleningen kunt u de cijfers berekenen en uw betalingen schatten. De sleutel tot het krijgen van een nauwkeurig idee van uw betalingen is om te weten hoeveel u echt nodig hebt om te lenen.

Dit bedrag gaat terug naar het begrijpen waarom u de lening in de eerste plaats nodig hebt. Bijvoorbeeld, als u geïnteresseerd bent in het gebruik van een lening om uit te breiden naar een nieuwe locatie, zou u eerst alle kosten willen berekenen die dat met zich mee kan brengen. Door de tijd te nemen om realistisch te bepalen hoeveel u moet lenen, kunt u voorkomen dat u een lening krijgt die te groot of te klein is.

3. Vergelijk zakelijke leningopties

Zakelijke leningen zijn niet allemaal hetzelfde, en het is belangrijk om uw opties te begrijpen. De meest voorkomende vormen van bedrijfsfinanciering zijn bijvoorbeeld:

 •       Korte termijn leningen
 •       Leningen op lange termijn
 •       Leningen voor apparatuur
 •       Inkooporderfinanciering
 •       Leningen voor starters
 •       Leningen van de Small Business Administration (SBA)
 •       Voorschotten in contanten aan handelaren
 •       Inventarisfinanciering
 •       Factuurfinanciering

Elke lening is ontworpen met een andere behoefte in gedachten, en dat wordt weerspiegeld in hun kosten en terugbetalingsvoorwaarden.

Kortetermijnleningen bieden bijvoorbeeld een forfaitair bedrag aan financiering dat u terugbetaalt over een vaste termijn, meestal 1 jaar of minder. Een lening op lange termijn kan de terugbetaling over 5 jaar spreiden.

Leningen voor apparatuur worden gebruikt om apparatuur te kopen en kunnen terugbetalingstermijnen hebben die de nuttige levensduur bestrijken van wat je koopt. De apparatuur zelf dient als onderpand voor de lening. Een merchant cash advance, aan de andere kant, is meestal terugbetaald in een kwestie van maanden en heeft geen onderpand eis.

4. Controleer uw kredietrapporten en scores

Een van de belangrijkste criteria die kredietverstrekkers hanteren voor het goedkeuren van een zakelijke lening is uw kredietprofiel.

Over het algemeen is het zo dat hoe hoger uw kredietscore is, hoe groter de kans is dat u voor een lening wordt goedgekeurd. Een goede kredietscore kan ook resulteren in een lagere rentevoet op wat u leent.

Als u zich voorbereidt op uw eerste zakelijke lening, controleer dan uw persoonlijke en zakelijke kredietrapporten en scores. Als u uw zakelijke kredietscores nog nooit hebt gecontroleerd, wordt in deze gids uitgelegd hoe u dat kunt doen en hoe u uw scores kunt verbeteren als ze niet zo hoog zijn als u zou willen.

Vergelijk uw persoonlijke en zakelijke kredietscores met de minimumscores die verschillende kredietverstrekkers van lening aanvragers verwachten. Deze informatie kan u helpen de lijst van leningen met uw beste kansen op goedkeuring te beperken.

Waarvoor een zakelijke lening afsluiten?

Het andere ding om te overwegen is waar je een zakelijke lening te krijgen. Uw bank of credit union kan uw eerste keuze zijn, maar online kredietverstrekkers zijn ook een optie. Bij het vergelijken van waar u een lening kunt krijgen, overweeg dan:

 •       De rentetarieven die individuele kredietverstrekkers aanbieden
 •       Eventuele kosten die de kredietverstrekker in rekening brengt, zoals afsluitprovisie of boete voor vervroegde aflossing
 •       Terugbetalingsvoorwaarden en de tijd die u nodig hebt om de lening terug te betalen
 •       Minimum en maximum leenbedragen
 •       De snelheid van de financiering

Dat laatste kan vooral belangrijk zijn als u een dringende financiële behoefte hebt. Een lening bij een bank of kredietunie kan betekenen dat u enkele weken moet wachten op de financiering, terwijl een online kredietverstrekker uw lening misschien al binnen een paar werkdagen kan financieren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top